2. Aşama VEPT Yeterlilik Sınavı

MEF İngilizce Hazırlık Programı Yerleştirme Sınavında (1. Aşama) 69 veya üstünde puan alan adaylar 4-5 Eylül 2024 tarihinde VEPT Online- İngilizce Yeterlilik Sınavına  gireceklerdir. Web sitemizde Duyurular başlığı altında ve MEF e-mail adresleri üzerinden öğrencilerimize hangi tarihte sınava girecekleri açıklanacaktır. Öğrencilerimizin web sitesinde belirtilen tarihteki sınava girmeleri gerekmektedir. Bu sınav öğrencinin Hazırlık Programı’na 1. Düzey, 2. Düzey, 3. Düzey, 4. Düzey, Fakülte Hazırlık Düzeyi ya da doğrudan lisans programlarına devam edip etmeyeceklerini belirleyecektir.

VEPT, bilgisayar kullanılarak yapılan dokuz bölümlük, 50 dakikalık bir testtir. Okuma, yazma, dinleme ve konuşmayı ölçer ve Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterleri Çerçeve Programı’na (CEFR) göre düzenlenir. 20-80 arası puanlanır.

Aşağıda puan aralıklarını. CEFR eşdeğerlerini ve MEF Hazırlık Programı denkliğini görebilirsiniz.

VEPT (20 – 80)    CEFR (A1 – C1) İngilizce Hazırlık Programı Düzey/Lisans
41 veya altı A2 2. Düzey
42 – 47 B1 3. Düzey
48 – 51 B2- 4. Düzey
52– 55 Mid-B2 Fakülte Hazırlık Düzeyi
56+ B2+ Fakülte
  • 20 Vept sınavında en düşük puandır.

Öğrenciler aşağıdaki videolarda teknik ipuçları ve sınavdaki soru tiplerini görüntüleyebilirler.

Versant English Placement Test - Demo:

Versant English Placement Test - Item Types:

MEF İngilizce Hazırlık Programı'na yerleştirilen öğrencilerin, Fakülte çalışmalarına başlamak için Fakülte Hazırlık Düzeyini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.