1. Aşama Yerleştirme Sınavı

MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde 3 Eylül 2024 tarihinde saat 10:00'da yüz yüze yapılacak olan Yerleştirme sınavı (1. Aşama), çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan, kağıt üzerinde uygulanan bir testtir. Web sitemizde Duyurular başlığı altında ve MEF e-mail adresleri üzerinden öğrencilerimize sınava girecekleri sınıf açıklanacaktır. Sınav günü sabah 09:30'da öğrencilerin kimlik kontrolü için belirtilen sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir. Öğrenciler dilbilgisi, sözcük bilgisi ve İngilizce’nin genel kullanımını içeren bu soruları 80 dakika içinde yanıtlayacaktır. Yerleştirme sınavının sonucuna göre öğrenciler ya ikinci sınava geçme hakkına kavuşacaklar ya da 1. Düzey veya 2. Düzey’e yerleştirileceklerdir. Bu sınava girmeyenler otomatikman 1. Düzey’e yerleştirilecek ve lisans programına doğrudan girmeleri mümkün olmayacaktır. Yerleştirme sınavında yeterli puanı alan öğrenciler yeterlik sınavına girmeye hak kazanacaktır. Bu sınavdaki puan aralıkları şöyledir:

Yerleştirme Sınavı Puanları
(0 - 80)
CEFR Düzeyi İngilizce Hazırlık Programı Düzeyi
0 – 35 A1 1. Düzey
36 – 68 A2 2. Düzey
69+ İleri A2 ve üstü VEPT-İkinci sınav

Aşağıda Yerleştirme sınavında yer alan soru tiplerine ilişkin beş örnek görülmektedir.

1. My father doesn’t like _____ basketball.
A) play      B) to  playing      C) playing

2. Sally left school _____ 1992.
A) in      B) on      C) at

3. ‘________ you been to New York before?’  ‘No, this is the first time.’
A) Had      B) Has      C) Have

4. Let’s go to a restaurant. We don’t have ________ to cook for dinner.
A) nothing      B) anything      C) something

5. She ________ me if I could teach her Italian.
A) said      B) told      C) asked

1. Düzey Öncesi Kurs

1. Aşama Yerleştirme Sınavından 45 puanın altında puan alan öğrenciler, 1. Modülün başlangıcından önceki 3 gün boyunca 10-12 Eylül tarihleri arasında günde beş saat sürecek 15 saatlik ücretsiz 1. Düzey Öncesi kursu almaya hak kazanacaklar.

Kurs ücretsizdir ve İngilizcesi çok az olan veya hiç olmayan öğrencilere, 1. Düzey ile baş etmeye hazır olmaları için temel bilgileri kavramalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Öğrenciler, dilin temel yapısını ve ihtiyaç duydukları temel kelimeleri öğrenemekle birlikte 1. Düzeyde kendilerinden beklenen şeyin ne olduğunu anlamaya çalışacaklardır.

Ders konuları aşağıdaki gibidir:

• Selamlama

• Alfabe

• Sayılar 1-100

• Sınıf Dili

• Temel Sıfatlar

• Yaygın Kullanılan Fiil Takımları

• Soru Kelimeleri

• Kendini Tanıtma

• Geniş Zaman

1. Aşama Yerleştirme Sınavına girmeyen öğrenciler bu kursa katılamazlar, bu nedenle İngilizce seviyenizin düşük olduğundan endişeleniyorsanız, lütfen sınava giriniz, böylece gerekirse kursa katılma fırsatınız olacaktır.