Programımız neden benzersiz?
Hazırlık Programında tüm öğretim görevlileri anadili İngilizce ya da anadil seviyesinde İngilizceye hakimdirler. Tüm öğretim görevlileri sınıf içi ve sınıf dışında İngilizce konuştuklarından öğrenciler doğal olarak her zaman İngilizce ile iç içe yaşarlar. Öğrenciler Hazırlık Programı’nda İngilizceyi etkin bir şekilde kullanarak fakültelerindeki “Flipped” öğrenme ortamına hazırlanırlar. Program boyunca yapılan sürekli değerlendirmeler sayesinde ise öğrenciler gelişimlerini takip edebilmektedirler. Programımız tamamen EAQUALS tarafından akredite edilmiştir.
Hazırlık Programı nasıldır?
Hazırlık Programında Düzey 1, 2, 3, 4 ve Fakülte Hazırlık Düzeyi olmak üzere toplamda beş düzey vardır ve program süresi dört modül ve Yaz Okulundan oluşmaktadır. 1. Modülde 1. Düzeyden başlayan öğrencilerin programı bir yıl içinde tamamlamaları için Yaz Okuluna devam etmeleri gerekmektedir. 1. Düzeyden başlayan ve herhangi bir düzeyde başarısız olmayan öğrenciler Yaz Okulunu ücretsiz olarak alabileceklerdir. Bunun haricindeki tüm öğrencilerin Yaz Okulu ücreti ödemesi gerekmektedir.
Eğitimde hangi yaklaşımı kullanıyoruz?
MEF Üniversitesi olarak “Flipped” pedagoji ile uyumlu “Blended Learning” denilen hem örgün hem online olarak harmanlanmış öğrenme metodunu kullanmaktayız. Öğrenciler derslerden önce çeşitli online kelime ve gramer alıştırmaları yapmış olarak gelerek derse katkı sağlarlar. Kontrollü tartışma ortamları ile özgür dil çalışmaları yapılır. Öğrenciler, online verilen alıştırmaları dersten sonra tamamlayarak sınıfta öğrendiklerini pekiştirirler ve dil bilgi ve becerilerini geliştirmeye devam ederler.
Ögretim Görevlileri öğrencilerin ingilizce öğrenmelerini nasıl destekler?
Öğretim görevlileri her öğrencinin başarı durumunu online veri tabanından takip eder ve gerekirse birebir çalışmalarla bireylerin dil ihtiyaçlarını karşılarlar. MEF öğretim görevlileri her öğrencinin öğrenme potansiyeline sahip olduğuna inanır ve onları hedeflerine ulaşmaları ve başarılı olmaları yönünde teşvik ederler.
Hazırlık Programını bir akademik yıl içerisinde tamamlamak mümkün müdür?
Evet, mümkündür. 2018-2019 akademik yılında 1. düzeyden başlayan öğrencilerin % 40'ı programı bir yıl içinde tamamladılar. Bu, biraz gayret gerektiren bir süreç olmakla beraber, öğrencileri bu yolu başarıyla tamamlamaları için teşvik ediyoruz. Ancak 1. düzeyden başlayan öğrencilerin bir kısmının öğrenme süreci için daha uzun zamana ihtiyacı olabiliyor ve dil hazırlık programını ikinci yıl içinde tamamlamaları gerekebiliyor.
Öğrenci bir düzeyden başarısız olursa ne olur?
Öğrenci başarısız olursa Düzey tekrarı yapması gerekmektedir.
Akademik yıl başlangıcında öğrencinin hangi testleri alması gerekmektedir?
Tüm öğrenciler 12 Eylül’de yapılacak olan (1. aşama) yerleştirme sınavına katılacaklardır. Sınav üniversitede yüz yüze yapılacaktır.
Yerleştirme sınavından (1.aşama) 81 ve üzeri puan alan öğrenciler 13 veya 14 Eylül tarihlerinden birinde çevrimiçi olarak düzenlenecek olan Versant İngilizce Yeterlilik Sınavına (VEPT) girmeleri gerekmektedir.
Hazırlık Programında yukarıda adı geçen sınavlara girmeden nasıl muaf olunur?
Aşağıdaki harici sınavlardan birinin sonuçlarını sunabilirseniz, birinci aşama (Yerleştirme) ve ikinci aşama (Yeterlik) sınavlarından muaf tutulacak, doğrudan fakülte programına girebileceksiniz.
Sınav | İstenen Minimum Puan | ...içinde alınmış |
TOEFL IBT | 80 (asgari 20 her oturumda) | son iki yıl |
CAE | B | son üç yıl |
CPE | C | son üç yıl |
KPDS / YDS | 67 | son beş yıl |
PTE-Academic | 59 | son üç yıl |
Öğrencilerin fakülteye geçebilmeleri için istenen ingilizce düzeyi nedir?
Öğrencilerin fakülteye geçebilmeleri için orta B2 Düzeyinde ingilizce bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. (CEFR-Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’na göre)
Öğrenciler herhangi bir düzeyde Hazırlık Programında okumaya başlayabilirler mi?
Öğrenciler Yerleştirme ve Yeterlilik sınav sonuçlarına göre 5 düzeyden bir tanesine yerleştirilirler.
Hazırlık Programına 4. düzeyden başlayan bir öğrenci 2. dönemde fakülteye geçebilir mi?
1. dönemde 4. Düzeyi ve Fakülte Hazırlık (Pre-Faculty) Düzeyini başarı ile tamamlayan öğrenciler 2. dönemde fakültelerinde eğitime başlayabilirler.
Hazırlık programına Fakülte Hazırlık Düzeyinden (Pre-Faculty) başlayan bir öğrenci 1. dönemde fakültesine başlayabilir mi?
Hayır, 1. Modülde Fakülte Hazırlık Düzeyini başarı ile tamamlayan öğrenciler 2. dönemde fakültelerine gitmeden önce 2. Modülde geçiş dönemi dersleri alırlar. Bu dersler, öğrencilerin fakültelerine başlamadan önce, sahip oldukları bilgileri Flipped ve aktif öğrenme ortamında pekiştirmelerini hedefler.