MEF Üniversitesi Yapay Zeka Politikası Versiyon 2.0

MEF Üniversitesi, kendisini Türkiye’nin ilk Yapay Zeka (YZ) Entegre Üniversitesi olarak konumlandırarak, hızla gelişen ve yaygınlaşan YZ teknolojilerinin yükseköğretimdeki dönüştürücü etkisine öncülük etmeyi hedeflemektedir. Bu belge, öncelikle uygun ve etik YZ kullanımı için temel politikalar geliştirmektedir. Bu politikaların oluşturulmasında, Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve YZ stratejik belgelerinin yanı sıra OECD ve AB gibi uluslararası kuruluşların yasaları ve belgelerinden faydalanılmıştır. Belge, sonrasında üniversitenin YZ’yı eğitim, araştırma ve idari süreçlere nasıl entegre edeceğini kapsamlı bir şekilde tanımlamaktadır.

Buradan erişin!

Eğitim alanında, akademisyenlerin YZ teknolojilerini müfredata, değerlendirmelere ve öğretime entegre etmeleri teşvik edilmekte, öğrencilerin YZ’yi bir öğrenme aracı olarak kullanmaları desteklenmektedir. Araştırma alanında da akademisyenlerin YZ’yi nasıl kullanabilecekleri detaylı olarak açıklanmaktadır. İdari süreçlerde ise YZ’nin verimliliği artırmak, öğrenci deneyimini iyileştirmek ve kaynakları daha etkin yönetmek için kullanılması planlanmaktadır. Buradaki politika belgesi, tüm bu süreçlerde YZ’nin uygun ve etik kullanımını detaylı bir şekilde ele almakta ve diğer yükseköğretim kurumlarına da örnek teşkil edebilecek yönlendirici bir çerçeve niteliği taşımaktadır.

YZ Politika belgesinin etkili bir şekilde uygulanması ve denetlenmesi için Üniversite Senatosu tarafından farklı disiplinlerden uzmanlar ve paydaşlardan oluşan bir YZ Komitesi kurulmuştur. Bu kapsamlı politika, 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla tüm üniversite genelinde uygulamaya konulacak ve gelişmelere göre düzenli olarak güncellenecektir.

Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. No. 4 34396 Sarıyer - İstanbul