Her ayın 10. günü başvuruların son günüdür. Öngörülen değerlendirme süresi başvuruların son gününü takiben 1 ile 2 ay arasındadır.
Etik Kurul başvurusu yapmadan önce, başvuru sahipleri başvurularının aşağıda belirtilen kriterleri sağladığından emin olmalıdırlar: Lütfen,
Başvuru dokümanları yalnızca elektronik kopya olarak kabul edilmektedir. Çalışmada kullanılması planlanan bütün materyallerin elektronik kopyaları, Etik Kurul Sekteri İpek Yarar’a ve Etik Kuruluna e-posta yoluyla iletilmelidir. yarari@mef.edu.tr – ethics@mef.edu.tr
Başvuru dokümanları .pdf formatında gönderilmelidir. Word olarak gönderilen dokümanlar başvuruya alınmayacaktır.
Araştırma önerisi APA (American Psychological Association) formatında hazırlanmalıdır.
Çalışmada kullanılacak bütün veri toplama araçlarının referansları başvuru dokümanlarına eklenmelidir.
Araştırmacı kullanacağı araçları kendi tercüme edecek ise, aracın tercümesi ve geri tercümesi de kurula sunulmalıdır.
Onam formunda toplanan verinin çalışma yayımlandıktan sonra en az beş sene süresince saklanacağı bilgisi katılımcılara belirtilmelidir. Çalışma bitiminde bütün katılımcılara, istedikleri zaman kendi verilerinin silinmesini talep edebilecekleri hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.
Ders Kredileri:
Araştırma projesinde gönüllü katılımcılara ekstra kredi verileceği durumlarda öğrencilerin kredi alabilmeleri için seçenek sunulmalıdır. Sunulan seçenekler için gerekli zaman en az araştırmaya katılım için harcanan süre ile birbirlerine denk olmalıdır.
Etik Kurul Başvuru Dili:
Başvurular İngilizce hazırlanmalıdır. Katılımcıların ana dili Türkçe ise onam formları Türkçe hazırlanabilmektedir.
TÜBİTAK ve diğer hibe programları için Türkçe hazırlanmış araştırma önerileri için araştırmacılar başvurularını Türkçe yapabileceklerdir.
Hukuk Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları ile Türkçe programlarda okuyan yüksek lisans öğrencileri başvurularını Türkçe yapabilirler.