Dr. Öğretim Üyesi Çağdan Erdoğan (İstinye Üniversitesi)
Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2012 yılında, University of Kent, Sosyal ve Uygulamalı Psikoloji master programından 2014 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Psikoloji doktora programından 2023 yılında mezun olmuştur. Master derecesini, “Effects of Cooperation among Different Groups on Out-Group Evaluation” başlıklı teziyle, doktora derecesini "The Role of Moral Foundations in Excusing Verbal Aggression in Formal Relationships Involving Power Asymmetry” başlıklı teziyle almıştır. Sosyal psikoloji ve siyaset bilimi disiplinlerinde yayınlanmış makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.
Dr. Öğretim Üyesi Emel Erdoğdu (Işık Üniversitesi)
Dr. Emel Erdoğdu, Almanya’daki Bremen Üniversitesi Psikoloji ve Biliş Araştırmaları Enstitüsü’nden Nörobilim alanında doktora derecesini almıştır. Lisans eğitimini Biyoloji, yüksek lisansını ise yine Nörobilim alanında aynı üniversitede tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında, Bremen Üniversitesi Beyin Araştırmaları Enstitüsü’nde yer alan Bilişsel Nörofizyoloji çalışma grubunda, makak maymunlarının görsel korteksindeki nöronların reseptif alanlarının haritalanması üzerine bitirme tezini yürütmüştür.
Yüksek lisans ve doktora çalışmaları kapsamında, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Türkiye) ile gerçekleştirilen bir değişim programına katılmış ve burada Fizyoloji ve Nöroloji Anabilim Dallarında araştırmalar yapmıştır. Hem yüksek lisans hem de doktora tezlerini burada tamamlamıştır. Çalışmaları, Parkinson hastalığına (PH) bağlı bilişsel bozulmalar yaşayan hastalar üzerine odaklanmıştır. Yüksek lisans araştırmasında, EEG aracılığıyla kaydedilen olaya ilişkin potansiyeller (ERP’ler) kullanarak, PH hastalarında farklı bilişsel bozulma evrelerinde görsel-mekansal algı yetilerini incelemiştir. Doktora araştırmasında ise, PH’de bilişsel bozulmanın erken tanısı için çok modelli bir biyobelirteç tanımlamak amacıyla istirahat halinde fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) ve difüzyon tensör görüntüleme (DTI) yöntemlerini kullanmıştır.
Dr. Erdoğdu, nörodejeneratif hastalıklar alanında araştırmalarına devam etmekte olup, özellikle dikkat ve algı gibi bilişsel işlevlere odaklanmaktadır. Hala Türkiye’deki Işık Üniversitesi’nde Psikoloji ve Klinik Psikoloji Bölümü Başkanı olarak görev yapmakta ve yeni kurduğu laboratuvarda göz izleme (eye-tracking) yöntemlerini kullanarak araştırmalar yürütmektedir. Son projeleri, bakış açısı eğitimi, önyargılar ve bozulmuş yeme davranışları bağlamında algı ve dikkat mekanizmalarıyla ilişkili göz izleme parametrelerini incelemektedir.
İpek Özaktaç
Özel İtalyan Lisesi'ni 2007 yılında bitirdikten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2012 yılında mezun olmuştur. 2015 yılında, Okan Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.
2016-2022 yılları arasında İstinye Üniversitesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde, 2020-2024 yılları arasında Rena Psikoloji'de ergen ve yetişkinler ile psikoterapi süreçlerini yürütmüştür.
Nisan 2024 itibariyle Anlam Psikoloji’de, yetişkin ve ergen bireyler ile; travma, kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, kayıp ve yas, stres gibi farklı konu başlıklarında Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve EMDR Terapisi yaklaşımları ile terapi süreçlerini sürdürmektedir.
ISST sertifikalı standart düzey şema terapistidir.
Uzm. Psk. Zeynep Sarıkaya
Psikoloji lisans eğitimini Işık Üniversitesi’nde onur derecesi ile tamamlamış, yüksek lisans eğitimini ise Londra’daki Queen Mary Üniversitesi’nde tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanını elde etmiştir. Eğitim hayatı boyunca, üniversite bünyesinde asistan araştırma görevlisi olarak çalışırken aynı zamanda psikiyatri hastaneleri, anaokulu, özel eğitim & rehabilitasyon merkezi, psikolojik danışmanlık merkezi ve sivil toplum gibi çeşitli kuruluşlarda gönüllü olarak çalışmıştır.
Çalışma hayatına Londra’da sağlık bakanlığına bağlı bir hastanenin akut psikiyatri servisinde klinik destek çalışanı olarak başlayan Zeynep Sarıkaya, Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra ise, çocuk ve ergenlerle çalışmak üzere çeşitli okullarda psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. Okul çağındaki çocuklar ve aileleri ile çalışırken, üstün potansiyelli öğrenciler için oluşturulmuş bir destek programını da yürütmüştür. Ek olarak, süpervizyon desteğiyle, genç yetişkin ve yetişkin bireyler ile bireysel psikoterapi çalışmalarını sürdürmüştür.
Türkçe literatüre kaynak kazandırmak adına çeviri ekibinde yer aldığı Gençler için Stres Azaltma Çalışma Kitabı: Stresle Başa Çıkmada Yardımcı Olacak Farkındalık Becerileri kitabı 2023 yılında Psikonet Yayınlarından çıkmıştır.
6 Şubat depremlerinin ardından, Türk Psikologlar Derneği Çocuk-Ergen Çalışma Birimi bünyesinde, Deprem Psikososyal Dayanışma Ağı Projesine (DEPSDA) katılmış, Elbistan bölgesinde saha çalışmalarına destek vermiş ve gönüllü psikolog olarak depremden etkilenmiş çocuklar ve gençlere psikososyal destek sağlamıştır.
Psikoterapi çalışmalarında Birey Merkezli Terapi ekolüne sırtını yaslamakta, Dışavurumcu Sanat Terapisi ve Mindfulness becerilerini entegre etmektedir. Ayrıca, çocuklarla Deneyimsel Oyun Terapisi yaklaşımı ile de çalışmaktadır.
İstanbul Sanatla Yaşam bünyesinde, 400 saatlik Sanat Terapisi Uygulayıcı Sertifikasyonu eğitiminin tez aşamasındadır. Aynı zamanda, Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Çocuk-Ergen alt dalı programında doktora eğitimini sürdürmektedir.
Türkiye’de ilk defa Nurture and Play© Zihinselleştirme Temelli Ebeveyn-Çocuk Etkileşim Müdahalesi Uygulayıcı Eğitimini alan 20 psikologdan oluşmuş pilot ekibin içinde yer almakta ve süpervizyon çalışmalarına devam etmektedir.
2023-2025 yılları arasında, MEF Üniversitesi Psikoloji lisans bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almış, Klinik Görüşme ve Oyun Terapisine Giriş derslerinin öğretiminden sorumlu olmuştur.
Günümüzde, İstanbul Kozyatağı bölgesinde, kurucusu olduğu DenSa Psikoloji’de, çocuklar, ergenler ve yetişkinler için psikoterapi hizmetini online ve yüz yüze olarak sağlamakta, İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki ayrı dilde hizmet vermektedir. Ebeveynlere ebeveyn ve boşanma danışmanlığı sağlamaktadır. Perinatal Ruh Sağlığı ile ilgilenmekte, hamilelik ve doğum sonrası süreçlerde ebeveynlere psikolojik destek sunmaktadır. Klinik Psikoloji yüksek lisans öğrenci ve mezunlarına süpervizyon ve staj desteği sağlamaktadır. Ecopoiesis bünyesinde de Çocuk Terapisinde Sanat Temelli Yaklaşımlar üzerine eğitmenlik yapmaktadır.
Cemre Sandal
Cemre Sandal, 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdikten sonra Koç Üniversitesi’nde Sosyal/Örgütsel Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Mezuniyetini takiben HSBC Bankası'nda iki sene boyunca İnsan Kaynakları alanında çalışmıştır. Kariyerine 2017 Ekim ayından beri Sabancı Üniversitesi Kariyer & Staj Ofisi'nde devam etmektedir. Kariyer Geliştirme Kıdemli Uzmanı olarak öğrencilere birebir kariyer danışmanlığı verilmesi ve kariyer etkinliklerinin düzenlenmesinde aktif rol almaktadır. Aynı zamanda ICF & EMCC Akredite İş Koçluğu ve Mentorluğu Sertifika Programını tamamlamıştır. Seyahat etmekten çok keyif alan Cemre Sandal, “gezginleylek” isimli websitesinde seyahat deneyimleri hakkında yazılar yayınlamaktadır.