MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bu sene düzenlenecek olan 31. Willem C. Vis Uluslararası Ticari Tahkim Yarışması’na bir takım ile katılacaktır. Yarışmada Fakültemizi Feyzanur Züleyha Mehmetoğlu, Muzaffer Ata Güner, Rumeysa Urkuç, Sinem Köseoğlu, Şevval Kalınca ve Yağız Efe Vulaş’tan oluşan takım temsil edecektir.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye https://www.vismoot.org/about-the-moot/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2023-2024 MEF ÜNİVERSİTESİ TAKIMI

FEYZANUR ZÜLEYHA MEHMETOĞLU:

Feyzanur Züleyha, 2019 yılında Final Okulları Anadolu Lisesi’den mezun olmuş ve 2020 yılında MEF Üniversitesi Hukuk eğitimine başlamıştır. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünde öğrenim görmektedir. Kendisini pratik açıdan geliştirmek için bir hukuk bürosunda yaz stajı yapmıştır. İş konusunda da tecrübesi olan Mehmetoğlu, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer almış ve şu anda bir hayvan hakları derneğinde aktif olarak rol oynamaktadır. Ek olarak ileri seviye İngilizce ve başlangıç seviyesi Almanca bilmektedir.

MUZAFFER ATA GÜNER:

Ata Güner, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisidir. Aktif olarak ders dışı aktivitelerde bulunmakta, MEF Young TEMA ve MEF ILSA olmak üzere iki öğrenci kulübünün başkan yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Ata, Marka Hukuku, Birleşme Kontrolü, Rekabet Hukuku ve Birleşme ve Devralmalar alanlarına özel bir ilgi duymaktadır. Ayrıca, McKinsey & Company’nin Forward programında Network Level statüsü kazanmış olup 2023 IAPPI World Congress’te organizasyon ekibinin parçası olarak görev almıştır. Ata, uzun yıllardır müsabık olarak CrossFit ile uğraşmaya devam etmekte ve ileri seviyede Brazilian Jiu-Jitsu bilmektedir. Ata, ileri seviyede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Fransızca ve Almanca bilmektedir.

RUMEYSA URKUÇ:

Rumeysa Urkuç Erzurum Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimine başladı. 2022-2023 yılında Young/ISTAC tarafından yedincisi düzenlenen ‘’Geleceğin Tahkim Avukatı’’ yarışmasına katıldı. Kişisel verilerle ve veri koruma ile ilgili platformda gönüllü çalışmalar yürüten ve veri koruma alanında kısa makaleleri bulunan Urkuç, Galatasaray Üniversitesi tarafından düzenlenen Hukuk Fakültesi Lisans Öğrencileri sempozyumunda ‘’Haksız Fiillere Ceza Kanunlarındaki Zamanaşımının Uygulanması- TBK 72’’ başlıklı tebliği kabul edilmiş olup sunumunu gerçekleştirmiştir. 4. Sınıf öğrencisi olan Urkuç iyi derecede İngilizce başlangıç seviyesinde İtalyanca bilmektedir.

SİNEM KÖSEOĞLU:

Sinem Köseoğlu, lise eğitimini Özel İstek Atanur Oğuz Anadolu Lisesi’de tamamlamıştır. Lise hayatı boyunca farklı okullarda çeşitli Model Birleşmiş Milletler Simülasyonlarına katılarak yabancı dilini geliştirme fırsatı yakalamıştır. Eğitimine MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2.sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir. 2023 yılında MEF Farkındalık kulübünde yönetim kurulu üyesi olarak yer almaya başlamıştır. İleri seviye İngilizce; başlangıç seviyesinde Korece ve Almanca bilmekte, bu sırada da Korece eğitimine devam etmektedir.

ŞEVVAL KALINCA:

Şevval Kalınca, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde son sınıf öğrencisidir. Hazırlık yılından itibaren Yetkin Gençler Eğitim Programı'nda aktif olarak çalışmıştır. Girişimcilik ve teknoloji alanlarına olan ilgisini hukukla birleştirerek bu alanda stajlar yapmıştır. Özellikle bu alanda katılım sağladığı akademi ve eğitimler üzerine kişisel veriler ve blokzincir sistemine ilişkin araştırmalarda bulunmuştur. Erasmus değişim programı kapsamında Lizbon Üniversitesi’nde öğrenim görmüştür. Burada Avrupa Birliği Hukuku’nu yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Hazine Avukatlığı Stajı yapan Kalınca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

YAĞIZ EFE VULAŞ:

Yağız Efe Vulaş, 2021 yılında Özel Çekmeköy Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmuş ve aynı yıl Mef Üniversitesi Hukuk Fakültesini tam burslu olarak kazanarak öğrenimine başlamıştır. Lise yıllarında başta 17. d’MUN olmak üzere çeşitli projelerde yer almıştır. Halen 3.sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Vulaş, ileri seviyede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Fransızca bilmekte olup, Fransızca eğitimine de devam etmektedir.

TAKIM KOÇLARI:
AR.GÖR. NESLİ ŞEN ÖZÇELİK ÖZER
AR.GÖR. SERCAN ÇAVUŞOĞLU
AR.GÖR. HİLAL SELİN SARGIN
 
DERS KOORDİNATÖRÜ:
PROF.DR. HAVVA KARAGÖZ