Neden MEF Hukuk?

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademik özgürlüklerin korunduğu, evrensel değerlere dayalı, adalet ve hakkaniyet anlayışının yüceltildiği özgür ve yaratıcı bir eğitim, düşünce ve araştırma ortamı oluşturmayı hedeflemektedir.

Kuvvetli bir adalet anlayışına ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip hukukçular yetiştirmek, öğrencilerin sadece yürürlükteki hukuk kurallarını öğrenmesi değil, hukukun genel ilkelerini kavraması, analitik ve eleştirel düşünmesi, objektif bir yaklaşım benimsemesi amaçlanmaktadır. Hedefimiz, yaratıcı, yeniliğe açık, çok yönlü öğrenci ve araştırmacıları desteklemektir.

Tüm bunları gerçekleştirebilmek için hem klasik eğitim araçlarından hem de Flipped Classroom gibi yenilikçi yöntemlerden faydalanılmaktadır.