Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programları

Amaç

MEF Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek lisans programının amacı, lisans eğitiminden sonra,  bilgisayar sektöründe öne çıkan güncel konularda kendini geliştirmek ve uzmanlaşmak isteyen mühendislere teoriyle uygulamanın birlikte verildiği kaliteli bir eğitim sunmaktır.

Bu programın temel özelliği,  bilişim alanındaki teknolojilerin çok hızlı bir şekilde yenilendiği göz önünde bulundurularak öğrencilere temel teorik altyapıyı kazandırmanın yanı sıra kendilerini bağımsız olarak geliştirmelerini/öğrenmelerini sağlayacak şekilde özgüven ve temel becerilerin kazandırılmasını hedeflemesidir.

Kapsam

MEF Üniversitesi, Bilişim Teknolojileri tezli ve tezsiz Yüksek lisans programları, İngilizce programlar olup; makina öğrenmesi, derin öğrenme, yapay zeka, bulutta hesaplama, büyük veri analitiği, veri bilimi, nesnelerin interneti, blok zinciri, bilgisayarla görme ve doğal dil işleme konularını kapsamaktadır.